Sea View Cottage in Kalundborg for nature lovers

Denemarken Kalundborg
Denemarken Kalundborg

Prachtig gelegen vakantiehuisje voor 2-4 personen, direct aan zee gelegen op Røsnæs, het schiereiland bij Kalundborg.
Het balkenhuis is net klaar voor gasten en dus helemaal splinternieuw met overdekt terras, eigen L vormig terras met zeezicht, 100 meter van het water gelegen. Uitzicht op eiland Sejerø, je ziet de vuurtoren s'nachts. Op heldere dagen kan je vanaf het strand zelfs Samsø zien. 


Direct naast ons eigen huis, we hebben bijna 4000 vierklante meter natuurgrond, zes kilometer van Kalundborg met 18 holes golfbaan (met zee aan beide kanten) op 4 kilometer afstand, bossen twee minuten wandelen met wild, herten, hazen, vossen die ook regelmatig ons terrein verkennen. De grootste wijnproducent in Denemarken ligt vlakbij de golfbaan. 

Neem eventueel de trein naar Kopenhagen, zo'n handerhalf uur of een ritje naar de punt van Rosnæs voor zonsondergang?

Een heerlijke plaats om lekker tot rust te komen, coronavrije vakantie. Open style twee persoons slaapkamer en slaapbank in woonkamer. Afwasmachine, tv met dvd's en cd speler. Natuurlijk eigen badkamer met douche, toilet.

Er is buiten kookgelegenheid en grill. Kennismakings prijs 99 euro per nacht plus electra (eigen meter) en eventueel 75 euro schoonmaak. Boek 7 nachten, 1 gratis. Borg €350 te voldoen bij boeking, rest kontant bij aankomst. In principe geen huisdieren, we hebben zelf twee katten.


Meer info:

We kochten in Augustus 1993 een eenvoudig zomerhuisje "på 1ste række" (eerste rij aan zee) van een natuurkunde onderwijzer, Havelykkevej 10. De voormalige eigenaar had dertig jaar voorheen juist deze locatie gekozen vanwege het aantal zon uren, die aanmerkelijk hoger lag dan de rest van Denemarken.

Dat die bewering niet overdreven was, daar kwamen we snel achter. Het kan bewolkt zijn op Sjælland, zelfs in Kalundborg, of regenen, en de laatste paar honderd meter naar zee kan je heel vaak een postieve verandering waarnemen.

Wat veel Nederlanders niet weten is dat het hier in de regel niet kouder is dan in het overbevolkte kikkerland. Ultra warm is het hier bijna nooit, NL 35 graden is hier misschien 28. Maar de recente storm- en stortbuien hebben wij helemaal niet gehad, het was gewoon zonnig. Weer kan mee of tegenvallen, maar kijk eens regelmatig naar de DK weersverwachting, het zal velen verbazen.

De locatie is dus bijzonder, niet alleen uitzicht op zee en Sejerø, (voor Viking fans: Kattegat!) maar het gaat om een groot stuk grond, aflopend naar de zee. Dus liggen we hoog en droog en kunnen toch zo de zee inlopen. Als je een wandeling langs de kust maakt, is dat zeker niet overal het geval. Sommige plaatsen kan je de zee nauwelijk of niet waarnemen, op andere kan je er niet zomaar komen, dan moet je eerst een trap zoeken.

Er ligt een natuurgebied, bossen met meertjes achter onze twee weggetjes, Havelykke en Agnesvej. Waar andere zomerhuisgebieden groter zijn en veel meer huizen hebben is die van ons maar 10 huizen lang. Over ruimte geproken, Denemarken is groter dan Nederland en er wonen 5,5 miljoen mensen. Dat kan je merken!

Heel schiereiland Røsnæs geniet zoveel meer zon, dat er recentelijk wijnboeren zijn gekomen, waaronder de grootste is van Denemarken. Ze houden wijnproeverijen, dat hebben we net gedaan met onze gasten en het was indrukwekkend wat men in vijf jaar heeft kunnen presteren. Winnaar van zilveren en gouden medailles voor ecologische wijnen.

København of Kallundborg?

Er waren eens twee broers, Absalon koos Kopenhagen en Esbern Kalundborg als hoofdstad voor Denemarken.
Beide steden werden een belangrijke handelsport. Esbern Snares leefde van 1127 tot 1204.

Kalundborg kirke

De enige vijf toren kerk in de wereld. Gebouwd door Esbern Snares na zijn terugkomst van de kruistochten. Vanuit de lucht heeft het gebouw een kruisvorm. De kerk is normaal open voor bezoekers, en dat is gratis.

We hebben ons chalet gebouwd naar ons idee wat een ideale vakantiewoning moet zijn. In plaats van twee piepkleine slaapkamertjes met bedden boven elkaar één ruime slaapkamer, aparte zit en eetgelegenheid en vooral een overdekt terras. Een luxe hotelkamer met heel veel meer!

INFO & BOEKINGEN Contact

©2024 Peter Frensdorf PeterFrensdorf@outlook.com
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.